Kønsbevidst pædagogik

Medlemstilbud: Ny bog i serien Pædagogisk rækkevidde. Medlemmer af Danmarks Lærerforening kan gratis downloade bogen ’Kønsbevidst pædagogik’ som e-bog og lydbog.

12-talspiger, underpræsterende drenge og den feminiiserede folkeskole. Ord og udtryk der viser, at vi stadig taler om elever og skole ud fra børnenes køn. Vi hører ofte, at skolen favoriserer 'de stille piger' og overser 'de vilde drenge'. Men passer det, eller er der noget andet på spil?

Den nyeste bog i serien "Pædagogisk rækkevidde" er nu klar til download på "Min side". Der er tale om bogen "Kønsbevidst pædagogik", skrevet af Tekla Canger, lektor og ph.d. på Københavns Professionshøjskole. I bogen gør forfatteren op med flere af de myter og forestillinger, der karakteriserer forholdet mellem skole og køn.

 

Lektor Tekla Canger introducerer begrebet kønsbevidst pædagogik og kommer med bud på, hvordan lærere kan arbejde kønsbevidst, når de planlægger undervisningen, overvejer drenge- og pigegrupper eller vælger undervisningsmaterialer. 

Bogen er et af Danmarks Lærerforenings medlemstilbud. Vi har i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag og Frie Skolers Lærerforening udviklet en bogserie medoverskriften Pædagogisk rækkevidde. Serien vil omfatte i alt 12 bøger, som udkommer over en periode på to år.

Som medlem af Danmarks Lærerforening kan du hente bøgerne gratis både som lydbog og som e-bog ved at logge dig ind på ”Min side” på foreningens hjemmeside www.dlf.org.

Bøgerne er skrevet af førende pædagogiske forskere. De er korte, anvendelige og skrevet i et fortællende sprog.

De første syv bøger i serien er også tilgængelige på ”Min side”. Det er Jeppe Bundsgaards "Digital Dannelse", Theresa Schilabs "Læringens dna", Tine Basse Fiskers "Samarbejde og inklusion", Ole Lauridsens "Læring i praksis", Andreas Lieberoths "Spilpædagogik", Frans Ørsted Andersens "Motiverende undervisning" samt Alexander von Oettingens "Undervisning er dannelse. 

Oplever du problemer med at logge dig ind på ”Min Side”, så er du velkommen til at kontakte medlemsservice på telefon 33 69 63 00.

Emner

Målgruppe